Eldupphör  

När: Torsdag 19/5
Var: Kulturcentrum - Restaurang Bolaget 
Tid: 18.00 börjar maten, föreställningen börjar 19.00 och är 80 min utan paus. 
Pris: 320 kr exkl. serviceavgift. Biljetten är inkl. mat
Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum, 026-279700 alt via Nortic. 
Mat: Nässelsoppa med ägghalva och hembakt surdegsbröd.

En musikalisk föreställning om skotten vid Ådalen 1931

Nyskriven, hyllad musikföreställning som tar avsats i trumpetaren Tore Andersson, som med Väja-Dynäs blåsorkester var den som blåste eldupphör. Vi reser i musikens tecken tillbaka till händelserna i Ådalen-31. En gripande och vacker resa som skildrar händelserna och samhället då. Tillsammans med sjumannaband berättas och sjungs denna historia av vår kvinnliga huvudrollsinnehavare Mathilda.

Sagt om Eldupphör: ”Eldupphör” vågar vara mer nyanserad är vad Tältprojektet var på sin tid; man ger till exempel flera röster åt händelsens mest föraktade grupp, strejkbrytarna, svartfötterna, utan att på något sätt urskulda eller släta över. (Tidningen Ångermanland)

Musiken blir sedan rockigare, tajt men enkel, och det är en sann glädje att lyssna på dessa duktiga musiker. (Tidningen Ångermanland)

En helt fantastisk musikföreställning som för tankarna till ett modernt tältprojekt. En ny generation lyfter fram det viktiga buskapet till en ny publik. Musik av högsta klass som berör. Matilda som gestaltar ”Tora” som blåser Eldupphör trollbinder publiken. Rekommenderas varmt!" (Publikrecension)

Maten som ingår i biljetten serveras 18.00, föreställningen börjar kl 19.00. 

Medarrangörer på detta evenemang är: Folkets Hus & Parker, ABF, LO-facken och Socialdemokraterna.