Andreas Mattsson

När: Fredag 20/5
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 20.00
Pris: 275 kr exkl. serviceavgift.
Biljettsläpp: 15/12 kl 09.00

Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Nortic,
Glöm inte ditt vaccinationsbevis! Hämta ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se

Andreas Mattsson är en av Sveriges mest meriterade och omtyckta låtskrivare, han har skrivit åt och med Lisa Nilsson, Peter Jöback, Carola, Bo Kaspers Orkester, Uno Svenningsson, Sofia Karlsson, Fläskkvartetten med flera. På 90-talet frontade han ett av de största och första indiebanden, Popsicle och har sedan dess haft banden Sweet Chariots och Vanessa & The O's. Plus skrivit musik till TV-serier. Två engelska soloalbum följdes 2016 av den första skivan på svenska, Solnedgången.

På Soft Rock hörs en låtskrivare som med ett melankoliskt lugn och vemod gräver där han står, med ämnen hämtade från en plats mitt i livet, där man kan minnas missade kärlekar från förr och fundera över hur resten av tiden kan te sig. Albumtiteln Soft Rock skvallrar om hur det låter, det är vackert och intimt, det är stillsamt, det är bitvis sprött och skört. Men samtidigt som en varm tröstkram i höstmörkret.

På frågan vad som inspirerat honom svarar Andreas Mattsson ”livet”.

Förköp er middag till kvällens konsert. Boka maten samtidigt som ni bokar biljetten eller gå in på Nortic för att boka endast maten om ni redan har en biljett. 

Bokar man mat får man automatiskt ett bord bokat i restaurangen. Om man vill sitta med ett annat sällskap så måste man meddela det. 

För att använda lokalens hörselslinga så ska man sitta på Parkett mellan raderna 5-14