The 90s

När: Lördag 11/12
Var: Kulturcentrum - Restaurang Bolaget.
Tid: Kl 22.00-02.00. Dörrarna öppnas från 20.00.
Pris: 395 kr exkl. serviceavgift. 
Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-27 97 00 alt via: Nortic

Välkommen till årets största 90 – talsfest
Live på scenen har vi Basic Element, Dr Bombay, Drömhus och Miio, med konferencier Dede Lopez. 
Dj till kl 02.00. 

Dörrarna öppnas från 20.00 med mat, bar och DJ

Basic Element
De är en svensk musikgrupp inom eurodance, som bildades i Malmö 1993.
23 års karriär och med ca: 25 hits och 6 album i ryggen räknas idag Basic Element till en av de största Dance-akterna i Europa, Japan och Ryssland.

Gruppen har en biografi som knappt får plats i en bok. 
Förband till Michael Jackson, Headline på Tokyo Dome, spelat för publik runt 350.000 pers i Ryssland, turnerat runt med vicepresidenten i Georgien under pågående konflikt med Ryssland, hängt med Paul Mc Cartney, fyllt arenor i bla: Kazakstan/Azerbadjan/Moskva/Sotji, hela Polen, Tyskland etc etc.

Dr Bombay
Jonny Jakobsen, från Malmö, är en dansk-svensk sångare mest känd under artistnamnen Dr. Bombay. Jakobsens musik kan beskrivas som bubblegumdance.

Före genombrottet som Dr. Bombay försökte Jakobsen göra karriär med countryrock under namnet Johnny Moonshine. Han fick dock aldrig några framgångar, och i stället fick han idén att ta på sig turban och börja sjunga skämtlåtar med indisk accent. Rollfiguren fick namnet Dr. Bombay. Han var indisk taxichaufför, prins och musiker. Debutalbumet Rice & Curry kom 1998 och gjorde med runt en halv miljon sålda exemplar Dr. Bombay till det årets bäst säljande artist i Sverige. Låten Calcutta (Taxi Taxi Taxi) blev en sommarplåga. 

Drömhus 
Therese Grankvist musikkarriär tog fart när hon sjöng in på sitt skivbolags telefonsvarare. Detta uppskattades och hon fick göra några demor. Hon träffade Dr. Alban som övertalade henne att gå med i projektet Drömhus. Drömhus var från början tänkt att bestå av två killar och Grankvist, men slutligen blev hon ensam frontfigur för projektet.

År 1997 släppte Drömhus sin första singel  Du och jag, Både den och nästa singel I mina drömmar blev små hitlåtar. Men det stora genombrottet kom i mitten av 1998 när man gjorde en ny version av gruppen Freestyles låt Vill ha dej från 1981. Det första albumet Drömmar släpptes en tid efter och sålde guld i Sverige samt toppade listor över stora delar av norra Europa.

Dede Lopez
Denise Lopez har en framgångsrik karriär som sångare/låtskrivare/producent/dj med mer än 500 000 sålda album. Hon har turnerat världen runt och har sålt ut Tokyo Dome i Japan två gånger! Hon var den enda svenska artisten som öppnade upp för Michael Jackson i Göteborg, och öppnings akt för 50 Cent i Helsingfors, Finland.

Denise Lopez har förutom sin musikkarriär som artist, låtskrivare och musikproducent varit en ofta engagerad DJ på de hetaste klubbarna och evenemangen i Sverige i mer än 20 år. Som dj levererar hon hög teknisk kompetens och bra konstnärliga och interagerande föreställningar.

Miio
I mitten av 2003 bildades gruppen Miio som är en svensk tonårspopgrupp. Gruppen skördade listframgångar i Sverige åren 2003-2005.

Josefine Wahlsten och Linnéa Roxeheim blev det året castade för att framföra en cover av Per Gessles låt "När vi två blir en". Låten blev en framgång och sålde guld på några veckor. Gruppen gjorde 2003 även en cover på Lasse Tennanders låt "Ska vi gå hem till dig". Coveralbumet På vårt sätt hade stora framgångar och gruppen fick sammanlagt tre guldskivor 2004.

År 2004 hoppade Linnéa av gruppen. Hon ersattes av 19-åriga Mia som tillsammans med Josefine släppte ett nytt album, Fever, bestående av en del engelska coverlåtar samt nyskrivna poplåtar på engelska.