Föreläsning med Farbror Grön

När: Söndag 12/11
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 16.00-18.00.
Pris: 200 kr. Anmäl dig här 

Kom och få inspiration till din odling
Odla hela året och var du än är - och där du inte är!

Genom Projekt Odlings-PT vill vi inspirera till att odla grönsaker och rotfrukter hemma. Så nu presenterar vi en föreläsning med Johannes Wätterbäck, ena hälften av Farbror Grön

”Att odla hela året är att följa med i årstidväxterna och lära sig av naturen. Vi förodlar och direktsår i både värme och kyla och skördar under både sommar, höst, vinter och vår. Att finna platser att odla på utökas för varje år på alla omöjliga och möjliga ställen. Vi förtidligar skördarna genom att så kallt tidigt på året och förlänger skördarna genom att låta grödor stå kvar och att skörda smart. Det är vanligt att vi odlare hela tiden ökar vårt odlande, på alla plan år efter år. Det är precis så det ska vara, det är ingen sjukdom. Låt mig inspirera än mer till ditt gränslösa beteende och ge dig mina allra bästa tips på hur du förenklar och förstorar både dina sådder, odlingsplatser och skördar.” / Farbror Grön

Farbror Grön är odlingsinspiratör, kreatör, självhushållare, föreläsare och författare.
Läs mer på hemsidan: Farbror Grön

Entré 200 kr - betalas via faktura som skickas efter anmälan.
Gratis för deltagare i Projekt Odlings-PT.
Anmälan är bindande - men du kan alltid sälja din plats!

Frågor: mejla [email protected]

I projekt Odlings-PT tillkommer workshops, föreläsningar och studiebesök eftersom, håll koll på vår hemsida för att inte missa något: Odlings-PT (studieframjandet.se)

Just nu pågår Block "Tillaga grönsaker och rotfrukter" och under november månad kommer Block "Förvara grönsaker". Lär dig till exempel att tillaga grönsaker och hur du förvarar dem. Efter nyår kommer Block för att "Planera din odling" och "Förså till dina odlingar". 

Föreläsningen är del i Projekt Odlings-PT som drivs av Studiefrämjandet Mitt i samverkan med Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning (VGS). Projektet finansieras av Leader Gästrikebygden, europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.