Teatersoppa: Drömmen om regnbågen

När: Tisdag 19/10
Var: Kulturcentrum - Restaurang Bolaget
Tid: 18.00. Längd 1 timme. 
Pris: 300 kr inkl. serviceavgift. I priset så ingår kvällens soppa

Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Nortic
Soppa: 
Potatis och purjolökssoppa


Musikteater om Judy Garland och friheten att vara sig själv

Hösten 2019 hade filmen om JUDY GARLANDs liv – Judy – biopremiär över hela världen. Femtio år efter Garlands bortgång porträtterade RENEE ZELLWEGER henne på vita duken.

I musikteater-föreställningen Drömmen om regnbågen med ANNA BROMEE får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet våren 1969 – i Sverige och Danmark.

Judy Garland debuterade på scenen när hon var 2 ½ år gammal. Hennes föräldrar drev en biograf med vau-de-ville-shower i Minnesotas svenskbygder, där Judy uppträdde med sina systrar. Som 16-åring slog hon igenom med "Over the rainbow" i filmen Trollkarlen från Oz. Redan då beroende av amfetamintabletter som filmbolaget gav henne för att gå ned i vikt, orka leverera framför kamerorna och kunna sova.

Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som Easter Parade och A Star is Born (som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen) och konsertturnéer världen över.

Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt. Spruckna relationer och skräcken att inte räcka till – som artist och som kvinna. Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända.

Känd som en av Hollywoods roligaste, rappaste kvinnor genom tiderna – privat och på scenen. En tidig karriärkvinna och kärleksfull mamma till tre barn, bland annat Liza Minnelli. En gayikon som stod upp för sina HBTQ-fans;

– Jag sjunger för människor. Och jag har den allra största respekt för min publik.

I föreställningen berättas om hennes liv – och den relativt okända historien om Garlands allra sista konserter i livet – i Sverige & Danmark i mars 1969.

Medverkande
Anna Bromee

Konstnärligt team
Manus & medverkan: Anna Bromee
regi: Hedvig Claesson
Judy Garlands scenklänning: Marianne Lunderquist
Smink & peruk: Mia Bengtsson
Backtracks: Lars Edvall
Inspelade röster: Cecilia Nilsson, Anna von Bredow, Jonas Sjögren, Åke Hellberg, Klas Wiljergård, Carin Zander, Adam Bromée, Daniel Trobell, Lisa Werlinder, Inger Nilsson

Producent
Anna Bromee Produktion