Det får bära eller brista - Nytt datum! 

När: Lördag 2/10
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 16.00, Längd 1 timme.  
Pris: Entré 180 kr, Entré scenpass 100 kr. Entré ungdom 50 kr, Alla priser är inkl. serv.avg. 
Biljetter köps i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Webbiljett

Med anledning av Coronapandemin: Föreställningenär inställt den 27 mars och framflyttad till 2/10-2021. Köpta biljetter gäller! Eventuella återköp sker i reception på Kulturcentrum eller via formuläret på www.sandvikenfh.se/aterkop-av-biljetter

En föreställning där parakrobatik kombineras med nordisk folkmusik. Sex kvinnliga akrobater utmanar föreställningen om kvinnors fysiska styrka och vad dessa har burit genom tiderna.

Med avstamp i sina egna släkthistorier och egna erfarenheter har akrobaterna i Circus By Me skapat en föreställning om kvinnans fysiska styrka ur både ett historiskt och nutida perspektiv. Utgångspunkten är de fysiska arbetsuppgifter som historiskt alltid legat på kvinnorna.

Det handlar inte minst om allt bärande: barn, potatissäckar, kastruller, vatten- och mjölkkannor, barnvagnar in i bilen och uppför trappor, matkassar från affären, ved och liknande.

Resultatet är en artistiskt stark föreställning som berättar en viktig del av den nordiska kvinnans historia och belyser kvinnans fysiska styrka. Detta gestaltas med hjälp av kvinnliga parakrobater som större delen av sina liv arbetat med just fysisk styrka och har som yrke att bära eller bli burna.

Bild: Circus By Me