Nya Svenska Ord

När: Fredag 21/10
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 20.00. Restaurang Bolaget har öppet från kl 18.00. 
Längd: 90 min, ingen paus

Pris: 420 kr inkl.serviceavgift.

Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Nortic,  

David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter och under våren 2022 spelar David sin hyllade standupföreställning Nya Svenska Ord runtom i landet. Men det blir inte slutet för Nya Svenska Ord, utan efter publikrusningen förlängs turnén med en sista spelsäsong i höst. Den 21 oktober kommer David till Teatern, Kulturcentrum i Sandviken! Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik. 

– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva "stulen fruktkompott" – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker.

Nya Svenska Ord är en rolig och charmig föreställning som sammanfattar David Sundins åtta år som standup-komiker, med nya ord, nya observationer samt gamla godingar till skämt. 

Föreställningen skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blev det 35 föreställningar runt om i Sverige och under 2022 blir det ytterligare 39.

Om David Sundin
David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter, tack vare succéer som Bäst i test, 2021 års julkalender En hederlig jul med Knyckertz och Melodifestivalen, och 2022 utsågs han till Årets manliga programledare på Kristallengalan. David har varit en del av den svenska humorscenen sedan början av 2000-talet. Vid sidan av standup, skådespelande och programlederi skriver han även barnböcker, manus och producerar. Med sin aktuella föreställning Nya Svenska Ord återvände David till standup-scenen efter en längre paus.

Mat & Dryck
Förboka er mat och dryck innan föreställningen. Restaurangen öppnar kl 18.00.  Boka mat eller dryck direkt på Nortic alt i Kulturcentrums reception. 

Meny 

Förrätt 
Kantarelltoast med västerbottenost   - 120kr

Varmrätter
Hamburgertallrik   -  185kr

Hallomiburgare med pommes  -  179kr

Fish & Chips  -  197kr

Desserter
Bolagest hemgjorda blåbärsglass med dulce de leche och havrecrisp -  110kr

Ni kan även förbeställa en plocktallrik 149 kr. Plocktallriken går endast att förboka, inte köpa på plats.

Åldersgräns 13 år 
Presenteras av : Kahlo