Kärlekens historia

Om människorna som älskat med livet som insats.

När: Fredag 19/4

Var: Kulturcentrum - Teatern

Tid: 18:00. (Längd 80 min)

Pris: Entré 330 kr, Scenpass 230 kr, Ungdom 70 kr, Ungdom scenpass gratis - inkl. serviceavgift.

Biljettförsäljning: Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Nortic.

10 000 år av kärlekshistoria.

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han gräver djupare i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen – längtan efter kärlek verkar vara oförändrad sedan människan blev människa.

Detta är starten på en resa genom kärlekens historia från stenåldern fram till idag. Från grottmålningar i Zimbabwe av älskande män till samkönade passioner i det svenska bondesamhället. Från religionernas försök att radera de homosexuella historierna till obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från historiens mest flamboyanta celebriteter till hans egen instagramvardag med fredagstaco tillsammans med maken Anders.

Rickard gjorde succé på Riksteaterscenerna våren 2018 och nu är han tillbaka med en föreställning där hans unika blandning av musik, artisteri och aktivism får fullt utlopp på scen.

Kom med på den förbjudna kärlekens historia!

Föreställningslängd: 1 tim 20 min

Medverkande
Rickard Söderberg
Jon Lundberg
Johan Reis

Konstnärligt team
Av och med: Rickard Söderberg
Regi: Melker Sörensen
Ljusdesign: Jörgen Haimanas
Dramaturg: Ninna Tersman
Efter en idé av Rickard Söderberg och Carl Johan Karlson

Producent
Riksteatern

 

 

Hitta till Folkets Hus i Sandviken

Att ta sig hit kan man göra på flera sätt: Sandvikens Folkets Hus, en del av Kulturcentrum, ligger mitt i centrum och ca 10 min promenad från Sandvikens rececentrum.

Tar du bilen har du gratis parkering i hela stan i 2 timmar mellan 9-18 och fritt övrig tid. Parkeringshuset på Gallerian ligger intill Folkets hus där vi hänvisar våra konferensgäster. Centrumgallerian Sandviken

För kommunikation med bussar i Sandviken och övriga Gävleborgs län se X-trafiks hemsida. Tåget går också till Sandvikens Rececentrum. För mer information se SJ:s Hemsida. Behöver du åka Taxi så är det bara att kontakta Taxi Stor & Liten.

Åker du kollektivt hela vägen hit?

Planera då din resa från start till mål med Resrobot.

Arrangör
Sandvikens Teaterförening – en del av Riksteatern

För att använda lokalens hörslinga så ska man sitta på Parkett mellan raderna 5-14.